Onze uitgeverijen

Mandragora  heeft gekozen voor vier  uitgeverijen die elk hun eigenheid hebben
maar toch bij elkaar aansluiten.

LEMNISCAAT

Voor Lemniscaat is het belangrijk dat een boek origineel is en goed geschreven. 

Een kinderboek moet aantrekkelijk zijn voor kinderen in de leeftijdsgroep voor wie het bedoeld is én het moet iets meer bieden dan alleen maar een spannend verhaal. Er is niet één soort boeken te noemen die voor Lemniscaat de juiste is. Zij vinden het leuk om heel verschillende boeken uit te geven die de lezer allemaal op hun eigen manier iets te bieden hebben.

De literaire kwaliteit en oorspronkelijk artwork staan hoog in het vaandel bij Lemniscaat  , maar niet ten koste van alles. Voor onze kinderboeken geldt dat kinderen altijd iets aan een boek moeten kunnen beleven.


CHRISTOFOOR

Boeken over gezinscultuur, kleurrijke prentenboeken, sprookjes, en zo veel meer, alles geïnspireerd door het gedachtengoed van Rudolf Steiner. 

In 1964 gestart als de Boekerij van de Christengemeenschap.In mei 1976 werd de naam veranderd in Stichting Uitgeverij Christofoor.

In die periode werd het fonds uitgebreid met boeken over gezinscultuur, met kleurrijke prentenboeken, kinderboeken, sprookjes, sagen en legenden uit de hele wereld, prachtige boeken vol verhalen en titels geïnspireerd door het gedachtegoed van Rudolf Steiner.

Samen met een kring van vrijwilligers en van verzelfstandigde redacteuren en vormgevers geeft Christofoor tussen de 20 en 25 boeken per jaar uit en daar komen de herdrukken en de prentbriefkaarten nog bij.

Christofoor geeft zowel boeken uit van Nederlandse als van internationale auteurs en illustratoren.

In 2012 heeft de uitgeverij de volgende missie geformuleerd: Christofoor wil boeken uitgeven, die de mens in staat stellen zichzelf innerlijk te vernieuwen en zijn horizon te verbreden, om daardoor de samenleving nieuwe impulsen te geven.


DE EENHOORN

Na 25 jaar is de oorspronkelijk bescheiden collectie uitgegroeid tot een omvangrijk, gevarieerd en rijk aanbod. 

Is in 1990 gestart met als ambitie om een kleine collectie eigenzinnige prentenboeken uit te geven, nieuwe schrijvers en tekentalent de kans te geven om te groeien en de lezers uit te dagen met spannende en vernieuwende boeken.

Na 25 jaar is hun bescheiden collectie uitgegroeid tot een omvangrijk, gevarieerd en rijk aanbod.


Een toonaangevende, creatieve en innovatieve uitgeverij. 

"De Uitgeverij Lannoo Groep wil een toonaangevende, creatieve en innovatieve uitgever zijn die economische en culturele meerwaarde nastreeft, door het in de markt zetten van producten die in de culturele industrie 'een verschil' maken."

LANNOO