Hennep

Hennep heeft een groot draagcomfort, voelt aangenaam aan, is oersterk en bestand tegen zonlicht en zout.  Nagenoeg onverslijtbaar en gaat ongeveer 5 keer langer mee dan katoen.Erg prettig voor mensen met een gevoelige huid. 

Hennep heeft een groot draagcomfort, voelt prettig aan, is oersterk en bestand tegen zonlicht en zout.
Hennepkleding is nagenoeg onverslijtbaar en   gaat ongeveer vijf keer langer mee dan katoenen kleding. De stof is van nature antibacterieel en heeft een hoog vocht opname vermogen. Dit zorgt ervoor dat hennepkleding ook voor mensen met een gevoelige huid prettig draagbaar is.

Hennep is gemakkelijk te telen: de plant groeit snel en kan om de drie maand gekapt worden. Aangezien de planten dicht tegen elkaar groeien, nemen ze weinig ruimte in en kan er tussen de planten geen onkruid groeien: pesticiden zijn dus overbodig. De plant wortelt diep en verbetert de kwaliteit van de grond door hem rul en luchtig te maken. Hennep put de grond niet uit en zorgt voor een duurzaam inkomen voor de telers.

In de jaren dertig kwam hennep in een negatief daglicht te staan doordat de planten THC bevatten, een stof met hallucinogene eigenschappen (cannabis), met een verbod op het telen van hennep tot gevolg. In diezelfde periode zien we een opmars van de aan aardolieproductie gelieerde kunstvezelindustrie.

Ondertussen is hennep wereldwijd bezig aan een comeback doordat steeds meer mensen milieubewust worden en de positieve eigenschappen ervan ontdekken. Hennep die voor vezels wordt geteeld, bevat minder dan 5 % THC.

Om de vezels, bestemd als grondstof voor kleding, uit de hennepplant te krijgen, moeten de planten een tijdje in het water liggen (roten). Bij biologische hennep gebeurt dit roten op een milieuvriendelijke manier en gaat de veredeling gepaard zonder gebruik van schadelijke chemicaliën.