Over speelgoed

 

 

Het speelgoed aanbod van Mandragora staat garant voor smaakvolle kwaliteit met oog voor mooie vormen en prachtige kleuren

Ieder kind is een mens in ontwikkeling met een eigen geschiedenis en een eigen toekomst. Het jonge kind heeft de hulp nodig van ouders en verzorgers om zich in zijn lichaam en in de wereld te gaan thuis voelen.
Het kind wordt hierbij geholpen door een liefdevolle verzorging, ritme en regelmaat.
Een op het kind afgestemde omgeving die dat gene biedt waar het aan toe is. Naarmate het kind ouder wordt, komt steeds meer tevoorschijn welke talenten en kwaliteiten het tot ontwikkeling wil brengen

Het kind moet zich veilig en geborgen voelen om zich goed te kunnen ontwikkelen. Warmte, omhulling, rust, ritme en regelmaat helpen het kind in dit proces. Kou, veel veranderingen en teveel prikkels verstoren dit juist.

Via de zintuigen leert het kind zichzelf in relatie tot de wereld om hem heen kennen.
Dit zijn de tastzin (je eigen grenzen voelen en gevoel krijgen voor verschillende kwaliteiten in de wereld), de levenszin (een gezonde verbinding krijgen), de evenwichtszin (het hele oprichtingsproces waarbij de zwaartekracht wordt overwonnen) en de bewegingszin (het waarnemen/kunnen inschatten van je eigen bewegingen).

Veel speelgoed is schreeuwerig : in kleur, in geluid, in grootte. Het overdondert, het overrompelt, laat een kind verslagen achter. Het gevolg kan zijn dat je kind hier op een zelfde manier gaat op reageren.

Mandragora heeft gekozen voor speelgoed dat betovert en verleidt tot spelen. Speelgoed dat uitdaagt om een nieuw verhaal te verzinnen, dat warmte geeft en de zintuigen op een aangename manier prikkelt. Speelgoed van natuurlijke materialen, zoals hout, katoen en wol. 

Speelgoed met heldere regenboogkleuren, een lust voor het oog. Bijzondere merken, afkomstig van kleinschalige projecten die waarde hechten aan een duurzame verantwoorde productie – met eerbied voor mens en natuur.

Met speelgoed doet een baby zijn eerste ontdekkingen.

Wat later stimuleert speelgoed het opgroeiende kind handig te worden, na te denken en zijn verbeelding te gebruiken. Goed speelgoed begeleidt het kind bij zijn ontplooiing. Elk speelgoed, dat het kind de mogelijkheid biedt innerlijk actief te worden in zijn fantasie, is pas echt speel"goed".