Inleiding

Mandragora wil bijdragen tot een schonere en rechtvaardigere wereld door te kiezen voor natuurlijke, mens- en milieuvriendelijke producten.

Mandragora biedt u een uitgelezen keuze aan natuurlijke kleding, duurzaam speelgoed en boeken die bijblijven.


Filosofie

Bij onze keuze laten wij ons leiden door drie criteria:

  • Persoonlijk comfort:  onze kleding houdt je warm, of fris. Door warmte- en vochtopname heeft het een aangenaam effect op de huid .
  • Natuurvriendelijk: met respect voor het milieu en het ecologisch evenwicht. Al onze producten komen uit de biologische landbouw.  Onze wollen kleding is afkomstig uit diervriendelijke teelt. Al onze kleding heeft een GOTS of EKO-keurmerk, wat wil zeggen dat de grondstoffen op biologische wijze worden verbouwd.
  • Mensvriendelijk: zowel voor diegene die ze draagt als voor diegene die ze maakt. Onze kleding is vrij van kinderarbeid en iedereen die bij het productieproces betrokken is, krijgt een eerlijk loon. Het FairTrade gehalte is voor ons een belangrijk criterium.

Lieve

Van opleiding klinisch psycholoog , en al sinds 1981 actief in de ecologische sector . Eerst samenwerkend met Marc in  de biologische voedingswinkel  De Grote Beer en sinds 1991 zaakvoerder van Mandragora . In 1999 overgestapt naar de politiek en  nu districtsschepen voor cultuur en senioren in het district Antwerpen .

Marc

Natuurlijke levenswijze actief in de sector, op verschillende vlakken.
In 1979 ging hij zelfstandig  (voedingswinkel de Grote Beer) en in 1991 koos hij volledig voor de natuurkleding, Mandragora. Samen met Lieve zette hij de toon in Vlaanderen qua natuurlijke kleding met kleur.

Gwenny

Gwenny is moeder van 3 zoons en heeft 2 kleinkinderen.

Aan de overkant van de winkel Mandragora hadden Lieve en Marc nog een ruimte vrij.
In 2005 zag de vzw. Orante daar het levenslicht en kon Gwenny aan de slag als kunstzinnig therapeut. 3 jaar later in augustus 2008 , na een gesprek met Lieve, werd er besloten dat Gwenny mede zaakvoerder zou worden in Mandragora.

Een nieuwe wind: In oktober 2008 ging Mandragora na een opfrisbeurt terug open met drie  zaakvoerders. Het assortiment  werd uitgebreid met boeken, houten speelgoed, knutselgerief, kaartjes, knuffels en poppen. Samen met zijn drieën gingen zij op zoek om de kledingcollectie uit te breiden en Mandragora verder te laten opbloeien.

Over ons