SPEELGOED

Duurzaam en natuurlijk speelgoed betovert en nodigt uit om te spelen.
Het aanbod van Mandragora staat garant voor smaakvolle kwaliteit met oog voor mooie vormen en prachtige kleuren.

Mandragora heeft gekozen voor speelgoed dat betovert en verleidt tot spelen.

  • Speelgoed dat uitdaagt om een nieuw verhaal te verzinnen, dat warmte geeft en de zintuigen op een aangename manier prikkelt.

  • Speelgoed van natuurlijke materialen, zoals hout, katoen en wol.

  • Speelgoed met heldere regenboogkleuren, dat ook nog een lust voor het volwassen oog is.

  • Bijzondere merken, afkomstig van kleinschalige projecten die waarde hechten aan een duurzame verantwoorde productie – met eerbied voor mens en natuur.


HOUTEN SPEELGOED

Het houten speelgoed van GRIMM'S biedt zoveel mogelijkheden. Er is veel ruimte voor de fantasie van ieder kind. Wij kozen voor Grimm's omwille van zijn kleurengamma en iets ruwer hout. Het speelgoed wordt voornamelijk gemaakt van elzen en esdoorns, afkomstig van duurzame bebossing in Europa.

Al hun producten worden met de hand en veel liefde vervaardigd.  Voor het verven van het speelgoed worden er uitsluitend biologische oliën gebruikt. De lijm is eveneens biologisch.

Het bedrijf DECOR is opgericht in 1957. In de eerste jaren had het bedrijf 3 medewerkers, waarvan twee met een beperking. Nog steeds werkt Decor met mensen die op de arbeidsmarkt moeilijk of geen werk vinden.

Decor gebruikt enkel lokaal hout en hecht belang aan de ecologische verwerking en het verstandig gebruik van afval.

OSTHEIMER speelgoed met zijn eenvoudige en natuurlijke kleuren nodigt het kind uit om zijn fantasie te gebruiken. De figuren worden nog met de hand gezaagd. Dit vraagt een grote professionaliteit, maar geeft ook een hart aan het speelgoed. Verder worden de figuren met de hand beschilderd met doorzichtige verf zodat de structuur van het hout zichtbaar blijft. Behandeling van het hout wordt met hete was of natuurlijke oliën gedaan. Alle producten worden vervaardigd volgens de Europese CE-norm. zie labels

PLAN TOYS gebruikt rubberbomen die geen rubber meer geven. Voor elke boom die zij rooien, planten ze een nieuwe boom. Drie jaar voordat de boom gekapt wordt worden er geen pesticides meer gebruikt op de boom en op de omliggende grond. 

VILAC maakt al meer dan 100 jaar overwegend houten speelgoed, gemaakt van de bossen in de Jura. Het is speelgoed vol nostalgie. 

 MOULIN ROTY is de naam van een klein dorpje in Frankrijk waar een dertigtal vrienden besloten om er samen te gaan leven en werken.  Ze knapten een oude boerderij op en transformeerden deze tot een klein speelgoedfabriekje. Vandaag kennen we Moulin Roty voor zijn kwaliteitsvol speelgoed en knipoogje naar ‘die goede oude tijd’. Omdat hun knuffels niet van bio-materiaal gemaakt zijn, hebben we die niet opgenomen in ons assortiment .

AQUA JOE  Houten speelgoed met een modern design

CAUSE : een merk dat zeer actief strijdt tegen kinderarbeid .  Minimum 50% van de inkomsten van dit merk gaat naar scholen in ontwikkelingsgebieden.

LEGLER : noemt  zich zelf een firma met een kleine voetafdruk. De meeste van hun verpakkingen zijn gemaakt van karton en zonder opdruk.

HEIMESS, kettingen  voor de kinderwagen, bijtringen, kettingen voor de fopspeen en activity centers in hout met mooie kleuren.

EGMONT TOYS vertegenwoordigt enkel ontwerpers en fabrikanten van Belgische bodem die werken met hout, metaal en riet.

GOKI heeft een zeer uitgebreid assortiment houten speelgoed ,  puzzels,  voertuigen, poppenhuizen,  spelletjes en nog veel meer.

SCHYLDING nieuw speelgoed gebaseerd op de tijd van toen.

RETRO RANGE Retro speelgoed en spelletjes.

HAPE Creatief speelgoed van bamboe en hout .

 V A H Ritterspiel Heeft alles alles waar ridders, prinsessen en piraten van dromen. Enkel natuurlijke materialen. Dus voor de eco prinsessen , ridders en piraten.


POPPEN

Bij alle volkeren en in alle tijden vinden we poppen. Poppen zijn om mee te spelen, om van te houden en mee te knuffelen.

De poppen die Mandragora verkoopt zijn gemaakt van natuurlijke materialen : de buitenkant is van katoen of bio-katoen en de vulling is  gewassen en geplozen schapenwol, waardoor ze zacht en warm aanvoelen

Wij kozen voor de poppen van KÄTHE KRUSE.
Al meer dan 100 jaar is hun motto ‘De hand volgt het hart'. De poppen van Käthe Kruse zijn gevuld met echte schapenwol. Ze worden met zeer grote zorg gemaakt van weloverwogen, kindvriendelijk materiaal. De Waldorf poppen van Käthe Kruse zijn  van gangbaar katoen, de vulling is  van 100% schapen wol.

Voor de allerkleinsten heeft Käthe Kruse wel een heel gamma in bio-katoen.

De poppen van NÄNCHEN zijn gemaakt van natuurlijke materialen : de buitenkant is van bio-katoen en de vulling is  gewassen en geplozen schapenwol

De popen van JENNY BOL zijn originele en handgemaakte , daardoor is geen enkele pop het zelfde.
Zij zijn gemaakt van schapenwol en bio-katoen.
De kleertjes die zij dragen zijn van wol, wol/zijde of katoen met zijde, geverfd met planten verf


KNUFFELS

 Van lieve konijntjes, wijze uilen, gekke aapjes tot gevaarlijke krokodillen: KALLISTO heeft het allemaal.
Veel van hun dieren zijn ook te krijgen als handpoppen. En dat alles in bio-katoen.
Beren, pinguïns, katten en nog veel meer in 100% mohair.

LANA Knuffels in grappige vormen gemaakt uit bio-katoen en gevuld met schapenwol of kersenpitjes

PAT EN PATTY hebben knuffels in een geheel eigen stijl  in bio-katoen. De vulling van spelt of kersenpitten  is  steeds uitneembaar zodat het dier heel makkelijk wasbaar is.

Ook knuffels met muziek verkrijgbaar.


PUZZELS

Een puzzel is goed voor de waarneming van kinderen maar helpt ook om te leren ordenen en sorteren.   Kinderen leren zelfstandig oplossingen te vinden voor problemen, fouten inzien en corrigeren,  zelfstandigheid wordt gestimuleerd. Een kind dat uit ervaring weet dat hij fouten mag maken, durft er voor uit te komen dat hij iets niet weet of niet kan. 
Door te puzzelen leert je kind zich concentreren en door te zetten wanneer het even niet lukt .
Kinderen vergroten hun ruimtelijk inzicht door te puzzelen. Ruimtelijke oriëntatie is één van de basis elementen voor het leren lezen, rekenen en schrijven.

Door te puzzelen met kleine puzzelstukjes ontwikkelt en verbetert een kind zijn fijne motoriek  .

HJELM vervaardigt mooie puzzels in karton of hout met als thema de prenten van Els Beskow en Opa Pettson. Verder hebben wij van dit merk spellen zoals lotto, memory, boekleggers en kaartjes.

GOKI heeft een zeer groot assortiment puzzels :  van steekpuzzels voor de allerkleinsten tot dubbelzijdige puzzels voor de allergrootsten.

CROCODILE CREEK Puzzels met eigenzinnige en eigentijdse tekeningen. Van mini doosjes tot grondpuzzels.

PETIT,  kleine puzzels , grote puzzels en puzzels in spaarpot dozen


VOOR DE UITVINDERS EN ONTDEKKERS

GEO KIDS Pillichten zonder batterijen

KRAUL , al spelend ontdekken, experimenteren en beleven is hun motto. Dit familiebedrijf vindt  het belangrijk dat een kind spelenderwijs de wereld leert kennen. Natuur en techniek leren begrijpen aan de hand van de 4 elementen. en zo als vanzelf de natuurwetenschap onder de knie krijgen. En dit alles in natuurlijke materialen.

4M Nog meer voor de kleine wetenschapper in spe.

THE LAGOON GROUP Denkspellen voor jong en oud , als je maar voldoende geduld hebt . Voor de bollebozen onder ons .


BUITENSPELEN

LAUTENBACH Handgemaakt houten speelgoed.
De grotere stukken zijn enkel op bestelling te krijgen.


SPELLETJES EN SPELEN

Een spel kan elke leeftijd bekoren. Het is een manier om te ontspannen, het brengt vrienden of familie samen, je kan je kinderjaren herbeleven .

Net zoals goede literatuur en mooie muziek hebben spelletjes een positieve uitwerking op mensen:
je bent interactiever bezig, je traint je hersenen en je geheugen, je doorzettingsvermogen wordt aangesproken. Sommige spelletjes bevorderen het ruimtelijk inzicht,  anderen dan weer de oog-handcoördinatie en het reactievermogen.

DREI MAGIER spellen

SELECTA spellen voor het jongere kind

999 GAMES strategische spellen,

SUNNY GAMES spellen niet tegen elkaar maar met elkaar

HJELM spellen uit Zweden , gebaseerd op de boeken van Elsa Beskow en opa Pettson

Een VERJAARDAGSFEESTJE , kom kijken wat je je vriendje of vriendinnetje graag wil geven ...

Herinner je je dat je nog een cent gekregen hebt van oma of heb je iets in je spaarpot en wil je daar graag wat mee  kopen ? Bij Mandragora vind je  vast iets wat je leuk vindt.

           TUTTI FRUTTI            PUSTEFIX              PEACEABLE     KINGDOM       TOYS PUREGOKI


WAAROM WIJ VOOR DEZE MERKEN KOZEN

 Veel van ons speelgoed draagt het keurmerk Spielgüt .

Sinds 1954 hebben pedagogen, psychologen, dokters, technici, experten in design, chemie, elektronica..,  ouders en mensen uit de dagelijkse praktijk, speelgoed onderzocht en beoordeeld.  Dit deden zij van rammelaars tot experimenteerdozen.

Het gebeurde op vrijwillige basis zodat  men er zeker van was dat er onafhankelijk van de speelgoedindustrie, distributie en verkopers geoordeeld werd en wordt. Hun spielgüt aanbeveling betekent dat dit speelgoed getest is met kinderen , onderzocht is door experten en een goed resultaat behaalde. Hun criteria: spelwaarde, materiaal, vakmanschap, constructie, duurzaamheid, veiligheid, design, afmetingen, hoeveelheid, kwaliteit van de bijsluiter, geschiktheid voor de leeftijdscategorie ...

Info : www.spielgut.org