Allerlei


TEKEN- EN SCHILDERGERIEF

Wij hebben gekozen voor het tekengerief van Mercurius en Becks
De verven, krijtjes,  potloden en bijenwas van Mercurius staan bekend om hun helderheid en constante kwaliteit.
Het tekengerief van Mercurius is gemaakt op basis van natuurlijke materialen, de kleuren zijn afgestemd op de 12-delige kleurencirkel van Goethe die er vanuit gaat dat de mens met elk van de twaalf zintuigen zich in een bepaalde verhouding tot zichzelf en de wereld plaatst.
De plasticine van Becks is op basis van klei, bijenwas en etherieseolie


POSTKAARTEN
 


DIGITALE GEBOORTELIJST


Bij Mandragora kan je een geboortelijst leggen. Aan deze lijst zijn geen aankoopverplichtingen verbonden, tenzij er speciale bestellingen voor u worden gedaan of dit op voorhand wordt afgesproken.
Bij het afsluiten van de lijst krijgt u van Mandragora  10% op de totale verkochte som. In de vorm van een aankoopbon, te besteden in de winkel .

Voor het leggen van een lijst, maak je best een afspraak. Dit best 2 maand voor de vermoedelijke bevallingsdatum. Jullie bepalen zelf wat op het lijstje komt. Alles wat jullie uitkiezen, leggen we in een mand .


WASBARE LUIERS

Al onze luiers en toebehoren zijn in bio-katoen.
Wat heb je nodig:

  • Tetra doeken

  • Strikluiers

  • Inlegluier (molton) voorgevormd

  • Inlegmolton niet voorgevormd

  • Dubbel gebreide overbroekjes, in wol of overbroekjes in wolvilt

  • Absorberend papierTUTJES

De natuur rubberen tutjes van Grün Specht bestaan in 3 maten.

0 tot 6 maanden
6 tot 18 maanden
en + 18 maanden

IRISWORTEL


Tanden krijgen kan voor baby's onaangenaam zijn door het kauwen op de de Iriswortel word het gezwollen en pijnlijke tandvlees zacht en elastisch en ondersteund zo het makkelijker doorbreken van de tanden huid.

We hebben ook de natuurrubberen bijtring van Grün Specht.

20181024_103557.jpg

BIO-GEITENHAREN BABY BORSTEL

Door het gebruik van de extra zachte geitenharen borstel word de huis van u baby gemasseerd.

20181024_104024.jpg

DEKENS

Disana - Puri - Reiff - Selana

Mandragora verkoopt dekens voor kinderwagens, baby bedjes.
De grotere dekens 150x100 en 140x200 zijn enkel op bestelling verkrijgbaar


MOHAIREN DEKENS

De dekens van mohair die Mandragora verkoopt hebben mooie krachtige kleuren, die hamonisisch verwerkt zijn.
Mohair is afkomstig van de mohairgeit het is een van de lichtste wol sorten en heeft een zijdeglans.
Mohair is antistatisch.
Door dat het een vrij dure wolsoort is word hij vaak verwerkt met andere wol soorten, waardoor de dekens ook steviger word.

Onder zo een zachte warme dekens blijf je een hele winter heerlijk warm.

DSCN4737.JPG

CADEAUBON

Wil je iemand een mooi en waardevol cadeau geven maar weet je niet goed wat.
Of ben je niet zeker of jullie smaken overeenkomen. Dan kan je altijd kiezen om een cadeaubon te geven. Het bedrag kan je zelf bepalen.


SCHAPENVACHT

Schapenvachten van Saling zijn pesticidevrij. De schapen van Saling worden geboren en leven in de Schwabische Alpen . De vachten  worden op een natuurlijke manier gelooid en hebben een TUV Rheinland en SG certificaat.

Indien de vacht niet meer zo fris is : buiten hangen . De lanoline in de wol reageert op zuurstof en wordt van zelf proper . Als de vacht  toch eens gewassen moet worden :

Met de machine: voorspoelen in water van 30°C. Wassen op wolwasprograma met vloeibaar wolwasmiddel . Spoelen met water van 30°c. Korte centrifugeren is toegestaan, maar je kan het ook gewoon laten uitdruipen.
Trek het vel aan de leder kant terug in vorm wanneer het vel nog vochtig is. Om het hard worden van het leder te voorkomen kan je het tijdens het drogen af en toe kneden. Om het hard worden van de vacht, te vermijden laat je ze het best niet in de zon of op de verwarming drogen. Gebruik nooit de droogtrommel. Een vel dat te snel droogt kan krimpen

Met de hand: week de vacht in lauw water 30°C door het in een bad of de douche te leggen en voeg een wolwasproduct toe.
Spoel de vacht tot het water helder is. Eventueel kan de vacht gedesinfecteerd worden met 0,5% Halamid. Korte centrifugeren is toegestaan, maar je kan het ook gewoon laten uitdruipen.Om het hard worden van de vacht, te vermijden laat je ze het best niet in de zon of op de verwarming drogen. Gebruik nooit de droogtrommel. Na het drogen de vacht even uitkloppen.


ONDERHOUDSPRODUCTEN VOOR WOL EN FIJNE WAS

Disana WOLSHAMPOO is uitstekend te gebruiken om wol te wassen. Het is zeer zacht en biologisch. Wol is door zijn structuur zeer gevoelig voor hitte en sterke chemicaliën. De wolshampoo is ph-neutraal en  kan zowel voor hand- als machine was gebruikt worden.

OSSEGALZEEP is een middeltje uit grootmoeders tijd om vooral vet-, vruchten- en inktvlekken uit textiel te verwijderen. Ossengalzeep is biologisch afbreekbaar en bevat geen chemische bleekmiddelen. Kortom, een natuurvriendelijk wondermiddel.

Bio-wol en onbehandelde wol hebben nog hun natuurlijke LANOLINE. Tijdens het wassen van kleding was je steeds een beetje van de lanoline uit de wol. Met de lanoline wolkuur krijgt de wol zijn natuurlijk wolvet terug en is de kleding weer goed beschermd tegen vuil en vocht.


MOTTEN

Gaten in een mooie lamswollen trui of grote aangevreten stukken in een dure wollen jas zijn de stille getuigen van wat motten kunnen aanrichten.
Preventief optreden tegen de kledingmot of direct bestrijden kan veel kosten en ergernis besparen.

De mottendoos van ARIES bestaat uit een textiel beschermde doos met een niet giftige klevende strip  in. Deze doos verspreidt een geur die de mannetjes motten aantrekt. Vervolgens worden ze gevangen door de kleverige binnenkant. De vrouwelijke motten kunnen niet meer bevrucht worden en zullen dus geen eitjes in uw kleding leggen.


ZEEP

Zeep van Saling is ecologisch gecertificeerde zeep op basis van schapenmelk en etherisch oliën.
Saling werkt al, lang voor het in de mode kwam met, langlevende tijdloze schone producten dit resulteert in producten van hoogtekwaliteit.
Saling vinden het belangrijk dat alles wat zij maken regionale geproduceerd word, omdat het de c° uitstoot verminderd en werk zekerheid creëert in de omgeving.


NIET GEVONDEN WAT JE ZOCHT?

Hebt u niet gevonden wat u zocht, geen nood, bij alle merken die wij verkopen kunnen wij voor U navraag doen of zij het ontbrekende stuk kunnen leveren.